Print Options:

Zalm met spinazie en bladerdeeg

Yields1 ServingBereidingstijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd35 minuten

Dit recept is zo makkelijk als je snel iets luxe op tafel wil zetten! Daarnaast bevat dit gerecht nog super veel goede voedingsstoffen. Zalm is namelijk rijk aan omega-3-vetzuren. Dit zijn onverzadigde vetten (verzadigde vetten vallen onder ongezonde vetten). Omega-3-vetzuren beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt ook dat dit zorgt voor een lagere bloeddruk!

Dit recept is erg gemakkelijk omdat de spinazie met kruiden in de blender kan.
Tip: het gerecht is lekker met een paar gebakken aardappeltjes (of frietjes)

 300 g verse zalm of uit de diepvries
 250 g spinazie
 1 handje verse gesneden bieslook
 1 tbsp dille vers of gedroogd
 1 tbsp oregano gedroogd
 1 rol verse bladerdeeg (ligt in de koeling)
 100 g roomkaas
 1 losgeklopt ei
 optioneel: citroensap en sesamzaadjes
1

Doe alle ingredièˆnten (behalve zalm, bladerdeeg en losgeklopte ei) in de blender.

2

Leg de zalm op de helft van het bladerdeeg en bestrijk evt. met citroensap en peper en zout.

3

Giet de spinaziemix over de zalm heen en verdeel dit.

4

Bestrijk de binnenkant van het bladerdeeg met het losgeklopt ei (om de zalm heen).

5

Leg de andere helft van het bladerdeeg over de zalm heen en zorg ervoor dat alle stukken bladerdeeg goed aan elkaar vast zitten. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopt ei en prik een paar lucht gaatjes in de bovenkant en bestrooi evt. met sesamzaadjes.

6

Doe de zalm voor 20 minuten op 200 graden in de oven. .