Print Options:

Gezonde aardbeien kwarktaart

Yields1 ServingBereidingstijd20 minutenTotale tijd20 minuten

Deze kwarktaart is gemaakt zonder suiker omdat de aardbeien die je toevoegt het lekker zoet maken! Daarnaast is de bodem gemaakt van noten welke veel goede vetten bevatten.
.
Deze kwarktaart kun je niet alleen lekker bij de koffie eten maar je kan dit ook als ontbijt eten of als gezond toetje!! Wie wil er nou niet taart als ontbijt. Door in de randen aardbeien te doen ziet deze taart er ook nog super feestelijk uit!

 600 g magere kwark
 8 gelatine blaadjes
 400 g aardbeien in de kwarkmix
 100 g aardbeien voor op de rand
 3 tbsp honing of agavesiroop
Bodem
 80 g ongebrande notenmix
 50 g havermout
 130 g dadels
 40 g gesmolten kokosolie
1

Doe alle ingrediƫnten voor de bodem in de blender en maal ze helemaal fijn. Doe in de springvorm bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet het in de koelkast.

2

Maal de 400 gram aardbeien in de blender en doe het vervolgens in een pannetje en verwarm dit. Bereid de gelatine zoals op de verpakking staat en doe ze vervolgens bij de aardbeien in een pannetje. Laat het mengsel een beetje afkoelen en voeg hier de kwark bij.

3

Meng het goed en voeg hier de 3 eetlepels honing bij.

4

Haal de springvorm uit de koelkast en vet de randen in met gesmolten kokosolie. Plak hier de gehalveerde aardbeien tegen aan (probeer ze op de zelfde grote uit te zoeken).

5

Giet hier vervolgens het aardbeienkwark mengsel overheen en laat het 4 uur opstijven in de koelkast.