Print Options:

Biefstukreepjes met knoflookchampignons, rozemarijn aardappeltjes en salade

Yields1 ServingBereidingstijd20 minutenTotale tijd20 minuten

Tijd voor biefstukreepjes met knoflookchampignons, rozemarijn aardappeltjes en salade!
Wij houden er beide van om in de week lekker af te wisselen met Vega, vlees en vis! Wanneer we vlees of vis eten, genieten we hier wel bewust van en maken we er echt een waardig gerecht van.

Eigenlijk hoort bij dit gerecht wel een stevige en smaakvolle rode wijn ! Wij kiezen dan ook graag voor een stevige Malbec of Shyraz. Dit is een heerlijke combinatie met de biefstuk.
´╗┐

 1 Goed stuk (kogel) biefstuk
 1 bakje kastanjechampignons
 2 knoflookteentjes
 scheut olijfolie
 roodschillige aardappelen
 2 tbsp verse of gedroogde rozemarijn
 1 tbsp zeezout
 1 zak rucolasla
 1 bakje cherrytomaatjes
 handje geroosterde amandelen
 handje groene knoflookolijven
1

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen, ongeveer een uurtje van tevoren uit de koelkast.

2

dep de biefstuk droog met keukenpapier.

3

Vooraf zout, achteraf peper erover strooien.

4

bakken in een goede plan met olijfolie, medium-rare zoals op de foto 2 minuutjes per zijde. Wil je dat die iets minder rood is? Doe het dan 3 min per zijde.

5

laat 5 min rusten in aluminiumfolie! (Malser resultaat )

Voor over de biefstuk:
6

Kastanjechampignons met 2 teentjes fijngemalen knoflook opbakken met olijfolie in een pan.

Aardappeltjes met rozemarijn:
7

Verwarm je oven voor op 200 graden - Pak roodschillige aardappelen en snijd hier partjes van (persoonlijk vind ik met de schil het lekkerste)

8

Leg ze in een ovenschaal met twee verse takjes rozemarijn (niet in huis? bestrooi ze dan goed met rozemarijn uit een potje)

9

Paar lepels olijfolie en zeezout eroverheen en circa 30 min in de oven.

Ingredi├źnten salade:
10

Rucolasla, cherrytomaatjes, handje geroosterde amandelen of andere nootjes en een handje groene knoflookolijven (te veel knoflook? Pak dan gewone olijven)