Archives Drinken

Bosvruchten smoothie

Smoothies blijven altijd een goed idee en met de zomer voor de deur genieten we hier nog meer van! Deze smoothie is lekker als tussendoortje voor of na het sporten en ideaal voor de slechte ontbijters onder ons. Deze smoothie kun je namelijk lekker wegdrinken in de ochtend en je hebt direct een bom vitamines binnen en energie om de dag goed te starten!

Gezondheidsvoordelen:
Havermout: Wist je dat een handje havermout in je smoothie kan zorgen voor een verzadigd gevoel, het werkt cholesterolverlagend en het heeft een positief effect op je bloedsuikerspiegel! Hierdoor kun je een langere tijd met energie vooruit en zult je minder snel trek krijgen.

Een heel fijn gezondheidsvoordeel van munt, is dat deze kruid helpt bij mensen met het prikkelbaredarmsyndroom. De wetenschappers verklaren dit verband met het feit dat het ingrediënt een ontspannend effect op de spieren teweegbrengt.

Tip: om kosten te besparen pak lekker gewoon diepvriesfruit (bij de jumbo hebben ze bijv. een zak met bosvruchten fruit), prima voor in smoothies en net zo gezond als vers fruit! Wel een paar uur eerder eruit halen om te ontdooien.

Read More