Archives Dinner

Groene asperges

Tijd voor een mega lekker vegetarisch recept!!
Wij vinden het een uitdaging om groenten zo goed op smaak te maken dat het een waardig en smaakvol gerecht wordt. Dit keer hebben we de hulp van Ottolenghi ingeschakeld. Dit recept komt namelijk uit het boek SIMPEL.
Dit is een heerlijk bijgerecht of een mooi gerecht voor een mezze/tapasavond!

Read More

Zalm met spinazie en bladerdeeg

Dit recept is zo makkelijk als je snel iets luxe op tafel wil zetten! Daarnaast bevat dit gerecht nog super veel goede voedingsstoffen. Zalm is namelijk rijk aan omega-3-vetzuren. Dit zijn onverzadigde vetten (verzadigde vetten vallen onder ongezonde vetten). Omega-3-vetzuren beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt ook dat dit zorgt voor een lagere bloeddruk!

Dit recept is erg gemakkelijk omdat de spinazie met kruiden in de blender kan.
Tip: het gerecht is lekker met een paar gebakken aardappeltjes (of frietjes)

Read More

Biefstukreepjes met knoflookchampignons, rozemarijn aardappeltjes en salade

Tijd voor biefstukreepjes met knoflookchampignons, rozemarijn aardappeltjes en salade!
Wij houden er beide van om in de week lekker af te wisselen met Vega, vlees en vis! Wanneer we vlees of vis eten, genieten we hier wel bewust van en maken we er echt een waardig gerecht van.

Eigenlijk hoort bij dit gerecht wel een stevige en smaakvolle rode wijn ! Wij kiezen dan ook graag voor een stevige Malbec of Shyraz. Dit is een heerlijke combinatie met de biefstuk.


Read More

Gegrilde aubergine

Tijd voor een vegetarisch recept, want wist jij dat je groenten super lekker op smaak kunt brengen en kan grillen in de oven? Zo maak je een waardig gerecht van je gewone groenten. Wij gingen deze keer voor aubergine uit de oven. Met dit recept kan jij de chef-kok uithangen.

Read More

Gezonde kipburgers

Deze healthy kipburgers zijn perfect als je zin hebt in een snelle gezonde hap maar ook lekker wilt snacken. Ze zijn super makkelijk te maken en door gebruik te maken van speltbrood en geen vette sausjes is deze burger super gezond!
Tip: kruid zelf je kipgehakt. Het gehakt dat in de supermarkten verkrijgbaar is, zit boordevol overbodig zout. Te veel zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt en hierdoor stijgt je bloeddruk.

Read More

Lasagne met een Indiase twist

Dit is een echte all-time favourite, namelijk lasagne ! Maar dit keer lasagne met een Indiase twist. Wij vinden het namelijk altijd een uitdaging om goede basisgerechten om te toveren tot een nieuw en spannend gerecht. Dit is een ontzettend simpel gerecht en handig om te maken wanneer je eters op bezoek krijgt. Ook een pluspunt: je kan het van tevoren maken, doet alvast de afwas, schuift hem in de oven en ondertussen kun jij lekker vast een wijntje drinken met je gasten !

Read More